Švelni, sultinga kiaulienos išpjova su balzaminiu medaus kremu – tai patiekalas, kuris tirpsta burnoje ir užburia savo saldžiarūgščiu aromatu. Tobulas pasirinkimas, kai norisi greitai pagaminti kažką ypatingo tiek jaukiai šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.🍴
Paruoškite mėsą:Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Įkaitinkite keptuvę ant stiprios ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Išvoliokite kiaulienos išpjovas miltuose. Kepkite išpjovas dviem dalimis, iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Kepintas išpjovas dėkite į kepimo skardą.
Paruoškite daržoves:Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, česnaką susmulkinkite. Sudėkite svogūnus į tą pačią keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir trumpai pakepinkite.
Paruoškite padažą:Į keptuvę supilkite Messino balzaminį medaus kremą ir baltą vyną. Troškinkite apie 5 minutes, kol išgaruos alkoholis. Įpilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius ir troškinkite dar 10 minučių, kol padažas sutirštės.
Kepkite orkaitėje:Paruoštą padažą užpilkite ant išpjovų ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukę iš orkaitės uždenkite ir leiskite pastovėti 5 minutes.
Paruoškite ryžius:Užvirkite 1 l pasūdyto vandens ir pagal pakuotės instrukciją išvirkite basmati ryžius. Patiekite kartu su mėsos riekelėmis ir padažu.
Patiekite:Išpjovą supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis. Padažą perkoškite ir užpilkite ant mėsos.
Pastabos
Naudingi patarimai:
✔ Alyvuogių aliejus – kepimui pakanka 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus, kad mėsa gražiai apskrustų ir neprisviltų. Jei norite lengvesnės versijos, naudokite mažiau aliejaus ir rinkitės keptuvę su nepridegančia danga.✔ Miltų pasirinkimas – jei norite be gliuteno varianto, įprastus kvietinius miltus galite pakeisti kukurūzų ar ryžių miltais – apskrudimas išliks puikus.✔ Prieskonių variacija – šviežias čiobrelis suteikia subtilų aromatą, tačiau galite naudoti ir rozmariną ar lauro lapus intensyvesniam skoniui.✔ Padažo skonis – leiskite balzaminio medaus kremo ir vyno padažui šiek tiek pastovėti po virimo – taip skoniai dar geriau susijungs ir taps sodresni.✔ Mėsos sultingumas – kiaulienos išpjova yra labai minkšta mėsa, todėl svarbiausia jos neperkepti – kepimo laiko orkaitėje (apie 15 min.) rekomenduojama laikytis tiksliai.✔ Skonio variacijos – šiam receptui puikiai tinka ir Messino balzaminis kremas su figomis ar medumi – galite lengvai pritaikyti pagal savo skonio pageidavimus.