Paruoškite grybus:Nuplaukite ir nusausinkite pievagrybius. Supjaustykite juos juostelėmis.
Kepkite:Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės kaitros. Suberkite pievagrybius ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 7–9 minutes, kol apskrus ir išgaruos išsiskyręs skystis.
Skoninkite:Įberkite česnaką, druskos, pipirų, rozmarino (tinka tiek džiovinto, tiek šviežaus) ir išmaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol šiek tiek karamelizuosis.
Užpilkite balzamino acto:Užpilkite balzaminio acto ir dar 1–2 minutes lengvai pakepinkite maišydami, kad skoniai gerai susigertų.
Patiekite:Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir, jei norite, užlašinkite truputį alyvuogių aliejaus su rozmarinais prieš pat patiekdami.
Recepto video
Pastabos
Naudingi patarimai:
✔ Neturite rozmarino? Tiks ir čiobreliai ar Provanso žolelių mišinys – suteiks panašaus aromato ir gylio.✔ Neturite granatų balzaminio acto? Jei neturite granatų acto, galima naudoti klasinikų balzaminį actą ar kitokio skonio kaip slyvų ar figų. ✔ Norite veganiškos versijos? Pakeiskite parmezaną maistiniu mielių dribsniais – išlaikysite sūrumą ir skonio sodrumą.✔ Sodraus skonio? Prieš pabaigoje pilant balzaminį actą, įmeskite žiupsnelį cukraus – skonis taps dar labiau subalansuotas.✔ Patiekimas kaip užkandis ar garnyras? Šie grybai tiks tiek ant šviežios duonos riekės, tiek šalia mėsos ar keptų daržovių.