Paruoškite daržoves:Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite į mažesnius gabaliukus.Agurkus nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais.
Paruoškite likusius ingredientus:Sūrį supjaustykite kubeliais.Graikinius riešutus galite paskrudinti sausoje keptuvėje 2-3 minutes, kad išryškėtų jų aromatas.Duoniukus sulaužykite gabaliukais.
Paruoškite padažą:Nedideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir granatų balzaminį actą. Gerai išplakite šakute.
Apšlakstykite ir patiekite:Paruoštas salotas apšlakstykite padažu ir švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų skoniu.
Recepto video
Pastabos
Naudingi patarimai:
✔ Riešutai – paskrudinti riešutai suteikia intensyvesnio skonio ir traškumo.✔ Sūrio pasirinkimas – galite naudoti graikišką fetą, kuri suteikia ryškesnį skonį, ožkos sūrį – švelnesnę tekstūrą.✔ Papildomas prieskonis – jei norite dar ryškesnio skonio, įdėkite rukalos ar šviežio baziliko.✔ Padažas – jei norite dar intensyvesnio skonio, leiskite padažui pastovėti kelias minutes prieš sumaišant su salotomis.✔ Traškesni duoniukai – jei norite išlaikyti duoniukus traškius, pabarstykite juos tik prieš pat patiekiant.