Vištienos kulšelės su balzaminiu actu, medumi ir sezamu
Ši glazūruota vištiena su „Messino“ balzaminiu actu su medumi ir sezamu – elegancija ir skonis viename patiekale. Puikus pasirinkimas šeimos šventėms ar ypatingoms progoms, kuris atrodo įspūdingai, bet gaminamas lengvai ir nebrangiai. Tinkamai paruošę mėsą, nustebinsite visus nepakartojamu skoniu!
Paruoškite marinatą:Visus ingredientus, išskyrus vištienos kulšeles, sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol gausite vientisą, aromatingą masę.
6 vištienos kulšelės
Marinuokite:Vištienos kulšeles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į didelį dubenį. Užpilkite marinatu ir švelniai įmasažuokite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų.
Palikite pasimarinuoti:Uždenkite dubenį maistine plėvele ir laikykite šaldytuve bent 4 valandas (dar geriau – per naktį, kad skonis įsigertų dar giliau).
Kepkite:Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C (su ventiliatoriumi). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite vištienos kulšeles. Kepkite ~40 minučių, kas 10–15 min. aptepdami kulšeles likusiu marinatu, kad išliktų sultingos ir įgautų glazūros blizgesį.
Patiekite:Išimkite iš orkaitės, kai gražiai apskrus.Pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkintu šviežiu svogūnu. Patiekite su keptomis bulvėmis, ryžiais ar gaiviomis salotomis.
Pastabos
Naudingi patarimai:
✔ Neturite balzaminio acto su medumi? Galite naudoti paprastą balzaminį actą ir įmaišyti šaukštelį medaus – išgausite tą patį saldžiarūgštį balansą.✔ Norite dar daugiau skonio? Į marinatą įdėkite šiek tiek apelsinų žievelės arba šlakelį apelsinų sulčių – suteiks subtilų citrusinį aromatą.✔ Norite traškesnio efekto? Pabaigoje pabarstykite vištieną skrudintomis sezamo sėklomis arba smulkintais riešutais – traškumas suteiks naują dimensiją.✔ Valgote mažiau aštriai? Chili kiekį sumažinkite arba visai jo atsisakykite, o vietoj to įpilkite šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių.✔ Neturite šviežio imbiero? Galite pakeisti maltais imbiero milteliais (naudokite apie 1/3 kiekio, nes jie intensyvesni).✔ Patiekimas: Puikiai dera su ryžiais, keptomis bulvėmis ar gaiviomis salotomis. Papildomai galite pabarstyti šviežių žolelių (kalendros ar petražolių), kad patiekalas būtų dar aromatingesnis.