Kalamata alyvuogių užtepėlė su džiovintais pomidorais – itin koncentruoto skonio graikiška gėrybė
🫒 Kodėl ši Kalamata alyvuogių užtepėlė tokia išskirtinė?
Ši užtepėlė išsiskiria tuo, ką turi svarbiausia – net 86,2 % sudėties sudaro bekaulės juodosios Kalamata alyvuogės. Tai itin didelė koncentracija, lyginant su dauguma įprastų alyvuogių užtepėlių, kurios dažnai būna skiesti aliejumi ar pigesniais užpildais.
Čia viskas tikra: Kalamata alyvuogės + džiovinti pomidorai + ypač tyras alyvuogių aliejus + balzaminis actas + žolelės. Jokių dirbtinių priedų, jokių skonio stipriklių – tik autentiškas graikiškas skonis, gaunamas iš šviežių ingredientų ir tikros, namuose puoselėjamos receptūros.
✔ Nauda ir privalumai:
- Labai sodrus, intensyvus skonis dėl 86,2 % alyvuogių kiekio.
- 100 % natūrali sudėtis, be konservantų ir GMO.
- Sveikesnė alternatyva sviestui ar riebiesniems užtepams.
- Veganiška, tinka įvairioms mityboms.
- Pagaminta iš tikrų Kalamata alyvuogių, o ne jų mišinių.
- Rankomis atrinktos, kokybiškos alyvuogės iš Mesenijos regiono.
Tai ne paprasta užtepėlė – tai koncentruota Viduržemio jūros skonio bomba.
🍞 Kaip naudoti šią užtepėlę? (valgymo idėjos)
Dėl tirštos, sodrios tekstūros ši užtepėlė puikiai tinka tiek kasdienai, tiek gurmaniškiems patiekalams:
- Tepkite ant šviežios, šiltos duonos, krekerių ar pitos.
- Patiekite su daržovėmis (morkomis, salierais, agurkais) kaip greitą, maistingą užkandį.
- Naudokite kaip picos ar makaronų pagardą sodresniam skoniui išgauti.
- Tepkite ant sumuštinių vietoj sviesto ar margarino – sveikesnis ir skanesnis pasirinkimas.
- Įdėkite šaukštelį į salotų padažą ir pagyvinkite jį citrinos sultimis.
- Derinkite su fetos sūriu, jei norisi dar ryškesnio graikiško aromato.
🌿 Sudėtis
86,2 % bekaulių juodosios Kalamata alyvuogės, 6,8 % džiovinti pomidorai, ypač tyras alyvuogių aliejus, balzaminis actas, druska, cukrus, žolelės (raudonėlis, bazilikas, petražolės).
100 % NATŪRALI
BE DIRBTINIŲ KONSERVANTŲ
TINKA VEGANAMS
BE GMO
Netto svoris: 110 g

Apie gamintoją
Šią užtepėlę gamina Nikolakopoulos Bros, keturių kartų šeimos ūkis iš Rodia kaimo, Kyparissia, Mesenija, Peloponesas – regiono, garsėjančio Kalamata alyvuogių tradicijomis.
Šeima jau dešimtmečius puoselėja alyvuogių auginimą ir alyvuogių aliejaus gamybą, remdamasi:
- rankiniu derliaus rinkimu,
- natūraliais perdirbimo procesais,
- kokybę saugančiomis tradicijomis,
- ir Kalamata PDO regiono paveldu.
Green & Blu® vardas simbolizuoja švarią žemę, jūrą ir tikrą Graikijos skonį – gamintojai savo produkcijoje jungia autentišką kulinarinį paveldą su moderniais kokybės standartais.

🌱Auginimas ir gamyba
Alyvuogės, naudojamos šiai užtepėlei, auga Mesenijos regione, šimtmečius garsėjančiame alyvmedžių giraitėmis ir vaisių kokybe, kurią lemia:
- idealus klimatas,
- maistingas dirvožemis,
- ir ilgametės tradicijos.
Derlius renkamas tik rankomis, kruopščiai atrenkant subrendusias, sveikas alyvuoges. Vėliau jos brandinamos natūraliame sūryme su balzaminiu actu, o aukščiausia kokybė išsaugoma naudojant ypač tyrą Kalamata PDO alyvuogių aliejų.
Rezultatas – švelnios, sodraus skonio, autentiškos alyvuogės, suteikiančios užtepėlei intensyvų aromatą ir turtingą skonį.















Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.