Glazūruota Vištiena su Slyvų Marmeladu ir Balzaminiu Actu

Ieškote įspūdingo, bet lengvai paruošiamo patiekalo, kuris sužavės jūsų artimuosius? Ši glazūruota vištiena yra būtent tai! Tobulas saldžiarūgštis slyvų marmelado ir balzaminio acto derinys suteikia vištienai sodrų skonį, o traški odelė ir aromatingas glajus paverčia kiekvieną kąsnį tikra skonių švente.

Šis receptas – puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek jaukiai vakarienei, kai norisi kažko ypatingo be sudėtingų gaminimo procesų. Gaminamas vos per 40 minučių, šis patiekalas taps jūsų mėgstamiausiu, kai norėsite nustebinti šeimą ar svečius.

Norite dar daugiau skonio? Prieš patiekiant pašlakstykite vištieną mūsų alyvuogių aliejumi su citrina, medumi ir čiobreliais arba juodaisiais trumais, kad patiekalas įgautų dar daugiau išskirtinių natų!

Išbandykite šį receptą ir leiskite Graikijos įkvėptiems skoniams užkariauti jūsų virtuvę! 🍯🫒✨

Glazūruota Vištiena su Slyvų Marmeladu ir Balzaminiu Actu receptas wp

Glazūruota Vištiena su Slyvų Marmeladu ir Balzaminiu Actu

Glazūruota vištiena su slyvų marmeladu ir balzaminiu actu – šis receptas sujungia saldumą ir subtilų rūgštumą, sukuriant tobulą šventinio stalo akcentą su traški vištienos odele. Gardus ir greitas patiekalas vos per 40 minučių!
Šis receptas dar neįvertintas. Būkite pirmas!
Paruošimo Laikas 15 minutes
Gaminimo Laikas 25 minutes
Bendras laikas 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Viduržemio jūros
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos 420 kcal

Ingredientai
  

  • 2 Vištienos krūtinėlės arba blauzdelės su oda
  • 1/2  puodelio Slyvų marmelado
  • 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių
  • 2 valg. šaukšt. Slyvų balzaminio acto
  • 1 arb. šaukšt. Malto cinamono
  • ½ arb. šaukšt. Rūkytos paprikos
  • ½ arb. šaukšt. Rozmarino smulkiai supjaustyto
  • Žiupsnelis Jūros druska
  • Žiupsnelis Šviežiai malti juodieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite vištieną:
    Skersai įrėžkite odą ant vištienos, atsargiai neįpjaukite mėsos.
    Gausiai pabarstykite druska, pipirais, cinamonu ir rūkytą paprika.
  • Apskrudinkite vištieną:
    Dėkite vištieną odos puse žemyn į šaltą, sausą keptuvę.
    Kaitinkite ant vidutinės ugnies 6–8 minutes, kol oda taps auksinė ir traški.
    Apverskite ir skrudinkite kitą pusę 2–3 minutes.
  • Paruoškite slyvų marmelado glajų:
    Mažame puode sumaišykite slyvų marmeladą, slyvų balzaminį actą, Dižono garstyčias ir rozmariną.
    Kaitinkite, kol masė taps vientisa ir blizgi.
  • Glazūruokite ir kepkite:
    Vištieną perkelkite į kepimo indą, odos puse į viršų.
    Gausiai patepkite glajumi, truputį glajaus pasilikite vėlesniam tepimui.
    Kepkite 200°C orkaitėje 8–10 minučių (vidutinio kepimo) arba ilgiau, jei norite gerai iškepusios.
  • Palikite pailsėti ir patiekite:
    Vištieną išimkite iš orkaitės ir leiskite pailsėti 5 minutes.
    Supjaustykite ir apipilkite likusiu glajumi. Patiekite su mėgstamais šventiniais garnyrais, tokiais kaip keptos bulvės ar žaliosios pupelės.

Pastabos

  • Puikiai dera su garnyru: Patiekite su traškiomis keptomis bulvėmis arba garuose virtomis žaliosiomis pupelėmis, kad subalansuotumėte patiekalo skonį. 🥔🌿
  • Tobulas glajus: Jei norite dar intensyvesnio skonio, palikite vištieną marinuotis su glajumi bent 30 minučių prieš kepimą.
  • Traški oda: Kepdami vištieną pradėkite nuo šaltos sausos keptuvės – tai padės išgauti tobulai traškią odą be papildomų riebalų! Jei pageidaujate, galite kepti vištieną ant nedidelio kiekio alyvuogių aliejaus, kad oda įgautų dar daugiau skonio. 🫒
  • Alternatyvus marinatas: Jei mėgstate pikantiškesnį skonį, į glajų galite įmaišyti šlakelį sojos padažo ar šiek tiek aitriosios paprikos. 🌶️
  • Mėsos pasirinkimas: Šis receptas puikiai tinka ne tik vištienos krūtinėlei, bet ir šlaunelėms ar sparneliams – tiesiog šiek tiek pailginkite kepimo laiką.
  • Likęs glajus: Jei po kepimo liko glajaus, panaudokite jį kaip padažą – jis puikiai tiks ir prie garnyro!
  • Galutinis akcentas: Prieš patiekiant, lengvai pašlakstykite patiekalą vienu iš mūsų alyvuogių aliejų su citrina, medumi ir čiobreliais arba juodaisiais trumais – tai suteiks patiekalui papildomo aromato ir dar labiau sustiprins skonį! 🫒🍯🍋✨

Maistinė vertė

Kalorijos: 420kcal
Raktiniai žodžiai Balzaminis actas, Glazūruota vištiena, Slyvų marmeladas, Šventinis patiekalas, Vištienos receptas
Išbandėte šį receptą?Praneškite mums, kaip pavyko!

Slyvų balzaminio acto ir kitų produktų savo įkvepimui rasite Graikijos Skonis parduotuvėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas




Pirkinių krepšelis
Į viršų